vrijdag 7 december 2012

Sao Vicente - De Groote Oversteek

Hallo allemaal,

bijna een week geleden zijn wij vanuit Sao Nicolai naar Sao Vicente gevaren. Hier heb je een grote Marina en je kan hier als je reparaties heb nog van alles krijgen. Aangekomen konden wij eindelijk weer wassen, water tanken, boodschappen doen. Zo doende hebben wij ons voorbereid op de volgende grote oversteek. Hier is ook Rik aan bord gekomen. Rik is onze opstapper en zeild met ons naar de overkant. dinsdagavond hebben wij Rik op het vliegveld opgehaald en hij had meteen zijn vuurdop in de Club Nautico. Ieder avond is Club Nautico een soort Oranje Camping. Hier verzamelen alle vertrekkers maar vooraal Nederland is goed aanwezig. Woensdag wat dingen  ter voorbereiding gedaan en toen was het wachten op de Sint en Piet. En ja, het was net donker geworden als wij worden opgeroepen via de marifoon. In eens horden wij: "Merotje Merotje Merotje! Hier is zwarte Piet als je niet naar achter kijkt, zie je het niet!" Nou snel naar buiten en achter op het zwemplateau stond een zak met kados. Nou Sint had het wel getroffen met zijn kados! Nogmaals heel erg bedankt!!! 's Avonds zijn wij danop aanraden van Gerard van de Anna Lena heerlijk gaan eten in Pica Pau en heel klein tentje (met maar 4-5 tafels) waar je heerlijk vis kan eten. Maar ook de kip was heel erg lekker.  Vrijdag hadden wij nog een leuke dagtocht naar Santo Antao gedaan. Zo kon Rik ook nog wat van de kapverden zien en niet alleen maar naar water kijken. Met de grote Ferry over en met een bus het eiland bekeken. Wij vonden het tot nu toe het mooiste eiland van Lanzarote tot Sao Vicente. Heel veel groen en kleine rivieren wat veel vegetatie oplevert.

's Avonds waren wij rond 6 uur terug en toen wij nog voor een biertje de Club Nautico binnen liegen zatten er de bemanning van de Dixbay en de Jan van Gent. De Dixbay hadden wij zins Spanje niet meer gezien. Ze liggen nu naast ons maar omdat wij vandaag nog willen vertrekken, hebben wij tot nu toe nog geen enkel rustig pratje kunnen maken. Hopelijk lukt het straks nog met een kopje koffie. Foto's zetten wij volgende keer weer op de blog.

Nou en dan hebben wij nog nieuw bericht! Wij hebben onze route verandert! Wij gaan niet meer naar Suriname. Wij hebben gisteren besloten om dan toch maar meteen naar Caraibisch gebied door te varen. Dit betekent dat wij koers zetten richting Tobago. Er zijn vele reden voor maar omdat wij nu niet naar Frans Guyana gaan en dan nog zouden moeten door zeilen naar Paramaribo blijven de aantal reisdagen het zelfde. Met een beetje geluk kunnen we de kerst nog halen......

Jullie horen het of het lukt. Maar alvast voor het geval dat wij nog op zee zitten:

Fijne kerstdagen en een heel gelukkig NIEUWJAAR.

Op dit moment voelt het zo een beetje als of wij de helft van de reis bereikt hebben. Dit was de kant dicht aan Europa en nu gaan we aan de grote overkant verder.....

Nu willen wij even voor alle lieve berichtjes en reacties maar ook hulp met de dagelijkse dingen (dank aan Lieset, Astrid, Kees en Harry) die wij van steeds van zo veel mensen krijgen bedanken! Het is leuk om reacties van de thuisfront te krijgen!

Liefs van,

Coen, Jasmin, Mette, Mats en Jule





6 opmerkingen:

  1. Hi Coen en Jasmin,
    En nu die grote oversteek! 2150 mijl, koers 268. Maar dat zullen jullie zelf natuurlijk al wel uitgerekend hebben.
    Marian en ik wensen jullie een fantastische reis naar Tobago.
    Go with the flow...
    Wim Schermer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Allemaal.
      Heerlijk om alle belevenissen te lezen. De wereld is lijkt dan ineens erg klein wanneer je bekende tegenkomt op een plek waar je dit niet verwacht.
      Lijkt mij wel spannend zo’n grote overtocht.
      De Sinterklaas is toch maar een held dat hij jullie heeft weten te vinden. Erg goed van die man.
      Hier ligt inmiddels sneeuw en gisteren konden volop sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen maken. Vandaag nog geen sneeuw gevallen. Het gaat wel –15C* worden, zeggen “ze”. Eindelijk wordt de verwarming van de auto gemaakt, werd wel tijd. Zitten we er strak weer warmpjes bij.
      Wens jullie een behouden overtocht en tot Kerstmis. Dan maar eens van mijn kant een uitgebreidere mail. Misschien even bellen??
      Lieve vrienden een behouden vaart en tot snel horens. Liefs en een hele dikke knuffel.
      Ineke en Herman en een poot en lik van Cairho.

      Verwijderen
  2. Coen, gaan met die banaan!!!!!

    Lekkere rum en steelband-muziek wachten op je als je dadelijk op die witte stranden met palmbomen aankom van Tobago.
    Het ga je voor de wind!
    Alvast merry x-mas and a happy sailing year!!!
    Rob vander Klooster

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig lijkt me dat.
    Een veilige en prettige oversteek.
    Ik zit niet in Spanje, maar heb heerlijke cadeau's gekregen.
    Tot later.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo stoere zeelui,

    Zo leuk om jullie mooie avonturen te lezen. Volgens mij kunnen jullie er een boek over schrijven. Zijn uiteraard erg benieuwd naar de 'grote'oversteek!!

    Lieve groeten,

    René en Helma

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo lieve alle 5.
    Ben heel benieuwd hoe het gaat en hoe de overtocht is geweest.
    Kerst aan wal? Verjaardag van Mats aan wal of toch op open zee?
    En waar zijn jullie met Oud en Nieuw?
    Liefs Ien

    BeantwoordenVerwijderen