zondag 13 januari 2013

Trinidad

Wij liggen nu een dikke week bij Trinidad. Eigenlijk stond Trinidad niet zo op ons verlanglijstje en waren wij van plan om hier langs te varen - maar soms verlopen dingen toch anders. Omdat de aandrijfriem van onze autopilot stuk was en ook de babystagen voor en we ook nog eens naar de windmeter moesten kijken en ook het roer van de windvaan verloren waren en en en - dachten wij dat het misschien toch niet zo verkeerd is om een stop bij Chagarama te maken. Hier heb je alle faciliteiten voor je boot.

Vrijdagavond kwamen wij naar binnen en al vanaf de moorings heel veel bekende boten. Bijna alles wat in Charlotteville lag was hiernaartoe. Dat is wel gezellig. De Flying Circus lag ook al in de marina waar wij naar toe wilden. Zo liggen wij nu al een dikke week in de Marina van CrewsInn. Heel leuk - met een zwembad. Dit maakt het klussen wel even makkelijker want zo blijven de kinderen zoet......

Daarnaast ook nog even gezellig met de Flying naar de MovieWorld geweest. Zo konden Mette en Mats mee naar "Wreck - it Ralph". Wij hoorden er is een leuk winkelcentrum bij dus dachten wij dan gaan wij met Jule nog wat winkelen. Dat viel een beetje tegen. Het waren alleen maar dure merkwinkels of boutiques met glitter jurken in de felste kleuren die je maar kan bedenken.De meeste winkels gingen ook dicht toen de film begonnen was en zo moesten wij toch eens weer op een terrasje gaan zitten en wat lekkers eten en drinken. Pffffff, het valt niet mee.....

movienight
 
Woensdag was er op de marina een soort welkom-buffet. De ochtend was de Zeemuis ook naar binnen gekomen en omdat de uitnodiging niet voor de kinderen was maar even besloten om een filmavond voor de kinderen bij ons te doen. zo waren eer 7 kinderen aan boord. Voor de kinderen hadden wij pizza, yoghurt en wat chips. Zo konden wij ook 2 uurtjes gezellig naar het buffet toe. Wij moeten zeggen, dat de kinderen zich erg lief gedragen hebben en Mette en Djerry hadden al de afwas (!) gedaan toen wij terug kwamen.

bommetje alleen

bommetje met broer

Verder stond deze week in het teken van de zwemopleiding van Jule!!!! Zij durft nu een bommetje, zwemt zonder vleugels en vandaag probeerde zij voor het eerst te snorkelen. 


boven water lukt het aardig...
Mette en Mats kunnen uren in het water uithangen en vandaag even met z'n allen met de snorkelspullen in het zwembad geoefend. Wij zijn dus druk aan het voorbereiden voor de Tobago Keys.
snorkeloefeningen
 Vanmorgen moesten wij de Zeemuis uitzwaaien. Zij gingen richting Bonaire de andere kant op verder op hun grote reis richting het Panamakanaal. Mette moest wel een beetje huilen omdat zij zo haar vriendinnetje Djerry kwijt was. Maar we gaan zeker skypen.

Deze week hebben wij veel dingen kunnen afwerken en zo ontbreekt eigenlijk alleen nog maar het roer van de windvaan. Hier wordt wel aan gewerkt. Maar het tempo is hier even anders en zo zijn wij niet helemaal zeker dat het roer maandag met ons richting Grenada gaat vertrekken ;-). Wij vertrekken zeker, ook is het band van de autopiloot niet in de levering. Wij hebben wel zin om verder te trekken. Gisteren ging de Flying verder en vandaag de Blue Sky een boot met een duits-mexikaans gezin. Alle brazilianen en zuidafrikaanen staan op de kant en zijn druk aan het klussen. Wij krijgen steeds meer zin om verder te gaan. Naar zoveel luxe in een marina hebben wij ook wel weer zin om te ankeren en hopelijk minder muggen te hebben. Hier in de marina zijn wij voor het eerst een beetje platgestoken!

het volgende bericht komt dan vanuit Grenada! Jullie horen het wel weer.

2 opmerkingen:

  1. Hoi allemaal wel lastig hoor die muggen!
    Kennen jullie het schip de gabber? Dat is de boot van de zuster van een vriend van ons en haar man.
    http://www.sy-gabber.nl/ Kunnen jullie kijken, Mischien varen jullie wel net anders. De vrienden van ons zijn Mark en Maartje.De zeilers zijn Erik en Ernie, Veel genot op jullie volgende tocht, Ik heb Suus nog niet gesproken, zodra ik dat heb gedaan laat ik het weten.
    Liefs Ien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He Mero´s,
    Doe maar rustig aan daar in Tobago. Wij zijn inmiddels een paar dagen in Grenada in de prickly Bay en Tobago was veel relaxter en goedkoper. Wel zijn hier weer echte supermarkten waar je weer alles kunt kopen voor Europeese prijzen of meer. De let´s go is net vertrokken naar de ABC eilanden en groeten jullie. Wij hebben een paar dagen voor anker gelegen en ligen nu 1 mogelijk 2 dagen aan de steiger voor water, stroom en elektra. Morgen of overmorgen gaan wij door naar de eilandjes naar het noorden.
    Tot gauw
    Frans en Janny
    SHISHCO

    BeantwoordenVerwijderen