vrijdag 27 april 2012

Op een mooie lentedag

Vandaag was het dan zover, Mero mag even opdrogen. Op deze prachtige dag ben ik met haar vanmorgen rond half elf vertrokken naar Wormer. Na een voorspoedige brugpassage waren we zo rond 12.00 uur bij Bijdam. Er lag al een motorkruiser en een Dehler 37 te wachten. Er waren wat problemen met de Dehler vanwege de diepgang (1,80 m). Ik kreeg het een beetje benauwd, want Mero steekt toch al snel 2.00 m (!).  Jasmin was inmiddels gearriveerd met Mats en Jule en we hebben gezamenlijk op de boot gepicknickt.
Uiteindelijk was de Dehler weg en de motorboot aan de kant, toen was het onze beurt. Het verliep allemaal erg vlot en vlekkeloos, had misschien toch iets met de bootbeheersing te maken! Achteruit inparkeren, anders zit de rolfok in de weg. De bakstag afgehaald en binnen een uur was ze schoongespoten en op de bok geparkeerd aan de andere zijde van de weg. Morgen komen Ineke en Herman helpen met wassen, schrobben, schuren en haar opnieuw in de antifouling te zetten. 's Avonds wacht onze beloning, heerlijke Gruninger asperges.
Verder gaan wij gewoon door met het afwerken van onze TO DO Lijst. Jasmin heeft haar EHBO diploma binnen en de Scheepsapotheek is ook al aardig aangevuld, de nieuwe paspoorten van de kinderen zijn er en we zijn druk bezig met het uitzoeken van de verzekeringen. Daarnaast is de boot van binnen helemaal gepoetst en ook de buitenkant heeft een eerste snelle poetsbeurt ervaren. Inmiddels hebben we ook de zonnepanelen opgehaald in Oudehaske (bedankt medevertrekker Frans,(http://www.shishco.waarbenjij.nu/)) en heeft medevertrekker Idris (http://www.sydixbay.blogspot.com/) onze COBB langs gebracht. Niet alleen wij zijn druk bezig, al onze medevertrekkers natuurlijk ook!
Ondertussen is het huis ook al redelijk leeg en opgeruimd want de verhuurmakelaar is geweest! Dus mensen als je wat hoort, geef het door ONS HUIS IS TE HUUR. Zie ook:  http://rotsvast.nl/nl/Zoeken/te-huur-in-De%20Woude-vrijstaand-ref33-110/ Geïnteresseerden kunnen natuurlijk altijd direct contact met ons  opnemen. En in al deze drukte is Mats ook eindelijk zijn voortand kwijt en Mette heeft vandaag nog even op de laatste schooldag een 10++ voor haar topotoets gehaald en Jule heeft geen luiers meer! De kinderen doen het dus ook onwijs goed!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten