maandag 11 maart 2013

Dominica - Het land van de regenbogen

Wat is het hier mooi! Wij zijn nu een kleine week op Dominica en genieten volop! Dit is het land waar je meerdere keren per dag een regenboog ziet, Het land dat 365 riviertjes heeft en ook nog 8 vulkanen die "slapen". Zij hebben nog de "grootste" populatie van Carieb-Indianen waarvan ca. 2000 in een reservaat leven en 1000 zijn verspreid over het eiland. Sinds zij onafhankelijk zijn geworden is men hier ook weer begonnen de traditie en cultuur te bewaren. Zo wordt Creool ook als vak op school gegeven. Hier spreken zij het zelfde Creool als op St. Lucia, Martinique en Guadaloupe.

Roseau/Seacat
De eerste stop die wij aandeden was bij Roseau. Hier lagen wij bij Seacat aan een mooring samen met de Dixbay en de Rafiki. De volgende dag met Seacat als gids op pad het regenwoud in. Het was geweldig! Vooral voor de kinderen. Seacat houdt van wat hij doet, zo stopt hij om de paar meter, springt uit de auto en plukt fruit, koffiebonen, kaneelstukjes of natuurlijke lipstick van de bomen en bossen. Of hij laat even zien hoe je met een zelfgemaakte pers, wat grapefruit en suikerriet verse sap maakt. Het begin van de tocht was dus een lesje in smaak en reuk.

hoe maak ik limonade?
gelukkig ben ik de kleinste....


in de sporen van Jack Sparrow...
 Daarna verder een trike van een uurtje het regenwoud in. Aan lianen hangen en bij de waterval zwemmen. Terug naar de auto lopen en verder. Naar de grot waar ook een stukje van de "Pirates of the Carribian" is opgenomen. Door de grot zwemmen, spannend en ijskoud!!!!



warm water
Weer een stukje met de auto en dan stoppen bij de Trafalgar Falls. Klein stukje lopen en wij kwamen uit bij een riviertje met warm water (bijna heet). Daar heerlijk liggen en genieten.


Omdat Idris van de Dixbay jarig was nog even wat gebak georganiseerd en op de terugweg bij een bar gestopt. Taart gegeten en koffie gedronken. Weer door en stoppen bij zwavelbronnen. Even aan de kinderen laten zien hoe heet een houten stok hier in de grond kan worden. Al met al een geslaagde dag! Wij kunnen Seacat alleen aanbevelen! Hij was tot nu toe de leukste gids die wij hadden.

Enig bezwaar dat wij kunnen maken is de spierpijn de volgende dag....... Daarom maar rustig aan en wat school gedaan, met z'n allen geluncht en gezwommen en 's avonds waren wij uitgenodigd door Siemen en Wendy voor de BBQ. Geboft dus!

Vrijdag door naar Porthsmouth en meteen de volgende ochtend een bootuitje op de rivier besproken. Deze keer was Providence (Martin) onze gids. Ook heel leuk! Vertrek was om 6.30 uur! Maar het was de moeite waard! Veel vogels, krabben en mooie planten gezien - zoals ook weer langs de locaties van de opnames van "Pirates of the Carribian" gevaren. Dit is voor de kinderen vele malen spannender dan de informatie dat Columbus hier was.......


Wij zijn erg verrast hoe vriendelijk mensen hier zijn en hoe behulpzaam. Het is bijna jammer dat wij over een paar dagen al weer een stukje verder moeten gaan.

Op zondagavond naar de BBQ van de PAYS (de vereninging van de bootboys in Porthsmouth). Ook de bemanning van de BAER was mee. Erg gezellig en zo spraken we meteen af voor de volgende dag om samen met hun en de Rafiki naar het Fort te lopen. Dit hebben wij dus ook gedaan. De volgende dag moesten wij afscheid nemen van Henning en Janne en de kinderen. Wij gingen richting Ile de Saintes en zij moesten weer de kant naar St. Lucia op want daar moeten zij de boot inleveren. Helaas! Maar de Rafiki zou ons trouw blijven. Zij gingen mee naar Ile de Saintes.
uitzicht vanuit het fort


naast de grote BBQ ook een klein vuurtje










Geen opmerkingen:

Een reactie posten