vrijdag 12 juli 2013

Terceira



Uitzicht op Pico vanuit de boot
Het strand naast de jachthaven
Gisteravond nog geborreld op de Spirit van Theo en Mieke (die we eerder in Culatra zijn tegengekomen), maar dan eindelijk richting Terceira. Om 06.10 UTC gaan de trossen los, we hebben ons losgeweekt uit dit leuke dorpje, het is inmiddels 3 juli geworden! Een dikke week hebben we hier doorgebracht, wat een leuk eiland en dito dorpje. Als we ’s morgens vroeg wegvaren zien we 3 maal dolfijnen in de buurt van de boot, echt meezwemmen doen ze niet. Nou ja het blijft leuk en er komen er waarschijnlijk nog wel meer. Het is zo’n 60 mijl naar Terceira, we  gaan rechtstreeks naar Praia do Vitoria, hier liggen we met een strand voor en achter de boot en voor een hele week kost de haven hier maar 43 Euro!!!!
Zwemmen in Praia

Dit hebben wij lang niet meer mee gemaakt. Als wij de haven binnenvaren hebben wij onwijs geluk. Er zijn wat boten vertrokken en zo kunnen wij een leuke plek aan de buitensteiger pakken. Voor ons ligt een Nederlandse boot en als wij goed kijken zien wij dat dit de “Lamawaje” is. We zijn deze boot nog nooit tegen gekomen, maar Mette had wel via de site van de Driftaway hun blog gelezen. Zij hebben 3 meisjes en Mette was al aan het uitkijken, omdat wij hadden gelezen dat ook zij nu op de Azoren waren.  De meisjes kwamen pas zaterdag op de boot omdat zij nog even in een hotel hier zaten, maar het was al snel alsof zij elkaar al vaker hadden gezien. We zagen Mette, Mats en Jule de hele dag niet meer. Zo konden wij ook eens rustig de boot en beetje poetsen. Had de Mero wel hard nodig…. Helaas zijn zij de volgende dag richting Graciosa vertrokken. 


De meiden van de Lamawaje
Octopus naast de boot






Lunchen met lokale beef, Lekker!


Onze eigen Montanheiro's

Mats in vogelvlucht

Zondag en maandag hebben wij een auto gehuurd om het eiland goed te bekijken. We waren even bij de natural pools in Biscoitos waar de kinderen heerlijk hebben gezwommen.



Lekker met z'n drieën schaatsen zwemmen
Mats van de hoge duikplank steen


en Mette ook












Toen verder naar de “Gruta do Algar” een hele mooie grot waar je goed de structuur van de lava kan zien. De volgende dag zijn wij naar het hoogste punt van het eiland gereden de mount Santa Barbara en naar de warmtebronnen.
Uitzicht van het hoogste punt van Terceira

Warmtebronnen op Terceira, stoten heel veel CO2 uit

Afdalen in de grot








Spelonkologen in spe?
Jule loopt ook alles mee!





Vervolgens naar de Gruta do natal. Hier konden wij z’n 600 meter onder de grond door een
Afdaling in lavatubes

              
Opgedroogde terug gezakte lava
lavatunnel lopen. Best spannend hoor!  Dit was dan toch ook eindelijk weer iets nieuws na alles wat wij tot nu toe rond om het thema “vulkaan” hebben gezien. Dinsdag hadden wij vooral aan Jule een stranddag beloofd en dit dus ook gedaan. Het water is hier wel (voor ons gevoel) erg koud. Eigenlijk gaat alleen Mats echt het water in. Woensdag zouden wij vertrekken richting Angra do Heroismo, maar we zijn daar ook al met de auto geweest en vinden deze haven vele malen mooier. Kortom, wij blijven gewoon liggen. Mats geniet van het vissen met zijn vrienden en ook de  meiden vinden het wel leuk om even gewoon te “hangen”. 

Onder de grond.......

We hebben geen haast. De vaart is er een beetje uit. Wij willen in het weekend naar Horta om maandag rustig Jule’s verjaardag te kunnen vieren. Verder hebben wij geen punten op de agenda. Het is eigenlijk ook wel fijn voor Jasmin en de kinderen om zo relaxt de laatste dagen op de boot door te brengen. Gewoon vakantie vieren! Wij horen al mensen roepen dat wij dit toch al een jaar lang doen…… Maar tot nu toe hebben wij altijd ook het vaarschema en het weer in de gaten moeten houden. Omdat wij pas 17 juli vertrekken en Jan pas 18 juli aan boord komt kunnen de mannen op z’n vroegst 19 juli vertrekken – als dan het weer ook geschikt is.


Spelonkologen 
..................... in de lavatubes







2 opmerkingen:

  1. Goed te lezen dat onze website nog ergens goed voor is;-) Tot in Nederland!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Yme!

    We proberen al steeds een berichtje op je website achter te laten maar wij als digibeten krijgen dat niet voor elkaar! Gaat goed met jullie boot heb ik gezien! Wij liggen als we terug zijn in Nauerna, da's niet zo ver. En een tochtje naar de Woude al helemaal niet over de prachtige Zaan. Veel succes nog en we spreken elkaar zeker als we weer allemaal in NL zijn

    groeten,

    de Mero's

    BeantwoordenVerwijderen