woensdag 11 juli 2012

Vertrokken


En dan is het toch eindelijk gebeurd, vanmorgen hebben we om even over 10.30 de trossen losgegooid en zijn we na enig gevecht met de modder, eindelijk vertrokken. We zijn dus niet langer vertrekkers, maar vanaf nu zijn we vertrokkenen.
Het was een dol dwaze tijd de laatste 10 dagen. Eerst de afscheidsweek op mijn werk, ma, di, wo uit eten met verschillende mensen (wel lekker!) Donderdag de BBQ bij NAM. Het was niet goed voor de lijn, maar wel lekker. En dan alle cadeaus van iedereen, drank, drop en nog meer snoepgoed, vuurwerk, kookboeken etc, etc, etc. NAM, NAM collega’s, BOS, huisverhuurders, Midlarense vrienden, Ralf, Nico, Ed, Klaas, Leen en al die andere mensen, reuze bedankt. Ik heb een leuke tijd bij jullie gehad en kom beslist nog eens terug. En dan Hugo, in een groot diep zwart gat ben je gevallen, ik ben zeker dat je daar met je Touareq weer uitkomt. I’ll be back!
En dan de laatste week thuis, nog even (!) de windvaan lassen , even, nadat een collega al het een en ander gelast had, heeft medevertrekker Frans mij ook nog even geholpen. Het zou dan ook maar een beetje laswerk zijn! Nou zonder Kees was ie nu nog niet af geweest. Onze windvaan heeft nu dus ook een naam “Cheese Loose” . Met een klein beetje geluk zit ie nog achterop, want de eerste de beste box van onze reis waren de paal en onze windvaan zo verliefd dat ze zoenden! Maar gelukkig geen schade. Mooi was anders trouwens J Gaat over een jaar vast beter. Donderdag Mats zijn klas op bezoek en Vrijdag nog die van Mette, iedereen dus de boot gezien en een ijsje gegeten. Alle twee hebben een leuk kado van de klas gekregen. Op donderdag ook nog even een traktatie voor Jule geregeld, want zij wil natuurlijk ook feesten………….
Vrijdagmiddag afscheids borreltje:
Harry, Ineke, Herman, Paul, Hedda, Pim, Moeke, Kees, Ilanit, Ed, Lisette, Steef, Astrid, Wim, Marianne, Saskia, Lee, Hans, Ria, Andre, Hans, Roelof, Frank, Jan + Eega, Rik, Linda, Piet, Guda, Monique, Tom, Michael, Lydia, Nick, Elly, Han, Francien, juf Ada, juf Annemiek, Klara, Michel, Tanja, Kees, Paulien, Elsmarij, Joos, Remko, Brenda en alle kinderen die er waren (en als we iemand vergeten zijn, jullie natuurlijk ook)
Bedankt

voor de kaartjes, geluks wensen, drank, handmarifoon (!), I-tunes, Oranje tas, belleblazen (8 stuks…)  en alle andere cadeaus

En dan Jasmin, een gezinnetje bijhouden, kinderen naar school, eten op tafel en het huis verhuur klaar maken en een boot inpakken voor een reis van een jaar. Daar tussen nog “even” de kuiptafel aflakken. We zouden zaterdag weggaan, maar toen was er zingen op de Zaan, dan maar zondag, nog niet klaar, dan maandag, beter nog een dagje later en uiteindelijk dus heden morgen na het wegbrengen van de auto’s (overbuurman Gerrit, bedankt). Nu hebben we eindelijk even tijd om te bekijken wat we op ons afscheidsborreltje allemaal hebben gekregen (en dat was veel)……….

Morgen is het woensdag, dan doen we een dag helemaal niets, niet plannen, niets inpakken, niet haasten, niet eens op tijd ons bed uitgaan, morgen is de dag waarop wij allen zo lang hebben gewacht, morgen is de eerste dag dat we wakker worden op onze Atlantische Reis, het is in IJmuiden, maar het begin is er, we zijn onderweg!

14 opmerkingen:

  1. Beste bemanning van de Mero,
    Heel veel plezier en een behouden vaart tijdens jullie Atlantische reis met fair winds and following seas. Wie weet tot ergens in t Zuiden.
    Gr. Bas en Marieke van den Brand

    BeantwoordenVerwijderen
  2. behouden vaart, groet Harry

    BeantwoordenVerwijderen
  3. /Users/hstruylaart/Pictures/iPhoto-bibliotheek/Masters/2012/07/12/20120712-083030/IMG_1280.JPG

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goede reis!

    Groet Ilanit

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hi Coen en Jasmin,
    Zeiden we dinsdagmorgen nog tegen elkaar 'als ze vertrekken even zwaaien'. Uiteindelijk zijn jullie voor ons huis langs gevaren en .... waren wij ergens binnen druk bezig.
    Hoe dan ook, een fantastische reis gewenst.
    Wim en Marian
    Woude 6

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Beste Coen en familie.
    Ik wens jullie allen een behouden vaart toe. Coen helaas kon ik niet bij je NAM afscheids feestje zijn ivm onze vakantie, had er natuurlijk wel graag bij willen zijn . Zal jullie reis en jullie ervaring uiteraard blijven volgen via de MERO blog.

    Vr gr Foppe

    BeantwoordenVerwijderen
  7. een behouden vaart gewenst en zal je elke dag blijven volgen.

    Groeten,

    Roel Boers

    BeantwoordenVerwijderen
  8. das hört sich sehr abenteuerlich an! - ich bin unsicher, ob es an der google übersetzung liegt, oder ob selbige einfach nur noch den eindruck des grossen abenteuers verstärkt... froh bin ich allerdings zu sehen, dass ihr (gut?) gestartet seid!
    eine gute und sichere fahrt!
    <- wünscht
    c.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Beste Coen, Jasmin en kinderen, eindelijk van stal. Deze week klonk je naam nog met regelmaat. Hans, Nico en Ralf doen het uitstekend maar ook wij zijn in en gat gevallen. We wensen je een mooie en veilige reis toe, en blijven je volgen.
    Nel en Leen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lieve allemaal,

    Heel veel avontuur plezier. Lekker alles even laten voor wat het is, en volgend jaar terug komen met mooie en (ongetwijfeld) stoere verhalen. Hier hebben de kids nog 1 week school, en zij tellen de dagen af. Jullie genieten van jullie Atlantische reis op De Mero.
    Heel wijs :-)

    Groetjes Brenda en de rest

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo allemaal,

    Leuk om te lezen hoe het er voor staat. Natuurlijk blijf ik volgen. Soms vraag ik me af wat jullie aan het doen zijn en waar jullie zijn, heel veel plezier en geluk toegewenst!!!

    Groetjes aan Mette, Mats en Jule.

    Liefs Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hey,

    das ganze mit dem Übersetzer lesen ist echt besch...
    Ab und zu mal ein Beitrag auf deutsch wäre schon nett ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lieve allemaal,

    Vonden het erg leuk dat het toch nog gelukt is elkaar te zien in Scheveningen. Lekker gegeten en een spetterend toetje voor Jule.
    Koffie op de steiger, omdat Cairho niet op de boot kon, heel gezellig en knus.
    We zullen jullie bljven volgen of Suriname gaat lukken voor ons denk het niet nu de belastingaanslag in de bus ligt. (grrrrr)
    Net uit werk proosten wij voor jullie op een behouden vaart. (Hoe gaat het met de zeeziekte?) Liefs Herman en Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo Schoon familie,

    Je eten toch wel goed daar he? wil niet dat we het dieet van Coen verstoren wat we in 2 jaar hebben opgebouwd!!

    Uiteraard ook van ons (Hugo, Willeke, Max, Tommy, Maggy en Sam) een behouden vaart en succes daar.

    Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen