dinsdag 7 augustus 2012

Ria's, Mero is on it's way

Donderdag zijn wij 's middag vertrokken uit La Coruna en zijn begonnen met het afzakken langs de spaanse kust. Onze eerste tocht ging richting Laxe zo'n .... mijl. Wij vertrokken met het zonnetje en in de haven was het rustig. Maar toen wij al richting open zee gingen voelden wij dat er behoorlijk deining stond. Maar ja, na de oversteek van de golf denk je dat je nu aan alles gewent bent. Nou binnen 30 minuten wisten wij weer wat zeeziek betekend. Mette, Mats, Jule en Jasmin moesten gaan liggen. Jasmin is met Jule naar binnen gegaan en Jule was gelukkig toch moe en viel meteen ins slaap. Jasmin nam toch maar een pilletje en ging ook wat slapen. Zij is nog even 2 keer buiten geweest om te kijken of het beter ging - maar zij kwam er niet meer over heen. Dat waren dus 4 uur liggen! Mette en Mats kwamen gelukkig na een slaapje weer bij en Jule is gewoon bijna de hele tocht blijven slapen. Maar goed, na 4 uur kwamen wij in Laxe aan. Een klein dorpje met een leuk strand. Wij hadden geen zin om nog te koken en lieten de dinghy te water om nog een hapje te gaan eten. Op het strand mocht je niet met de dinghy en de haven was ook lastig want er was nog niet helemaal laag water en hoe laag zakt het water hier wel niet? Ook was er niet echt een leuk vastmaak- en uitstapplek voor ons bootje. Eindelijk toch maar besloten om het bootje bij de trailerhelling op de kant te trekken. Tijdens het eten zagen wij, dat het water nog behoorlijk naar beneden ging en dus was de vraag kunnen wij het bootje nog ergens te water laten zonder het met de motor vanaf een hoogte van meer dan 2 meter te moeten gooien. Dat is Coen uiteindelijk nog maar net gelukt. De volgende dag was er markt in Laxe en we zijn rustig de kraampjes afgelopen.

Daarna boodschappen doen in de locale super (waar bijna het hele dorp aanwezig was....) en de rest van de dag op strand. Jasmin had aan de kinderen beloofd als wij in Spanje zijn ging zij ook het water in. Nou dat was even slikken want het water is hier nog kouder dan thuis in het kanaal. Maar beloofd is beloofd (vonden de kinderen) en zo is zij heel even erin en heeft 3 meter gezwommen.

De volgende dag vertrokken uit Laxe richting Camarinos. Deze keer beter voorbereid en voor de zekerheid een zeeziektepilletje genomen.

Het was koud en het regende en zou hebben wij allemaal de zeilpakken weer aangetrokken. Eigenlijk hadden wij verwacht dat wij deze vanaf Spanje niet meer nodig hebben..... Maar de deining was veel minder en zo was deze tocht geen probleem. Naar zo'n 3 uurtjes lagen wij in de volgende ri. Hier laag ook al de Ile du Nord met Timo, Else, Alicia en Luca. Gezellig nog even bijgepraat en de kinderen gingen nog naar een strandje roeien.

Zondag zijn wij redelijk vroeg op, want wij hadden ergens gelezen dat je een van de riviertjes met de dinghy kon bevaren. Dit 2 mijl tot aan een dorpje.





Timo en Else gingen ook spontaan mee. Wij kwamen dus bij een heel leuke maar klein riviertje terecht welke op het strand uitkomt. Met laag water wordt de verbinding tussen riviertje en zee bijna helemaal onderbroken. Er blijft dan alleen een kleine stroompje over het strand over. Wij konden hier niet met onze dinghy's overheen. Dan maar slepen. En stukje over het strand heen en dan weer varen dachten wij. Maar helaas was het met laag water zo ondiep dat het niet doorging. Maar de rest van het riviertje en strand was zo leuk dat wij besloten met de kinderen aan de rand van het geultje te blijven zitten en zo hebben zij heerlijk in het water kunnen
spelen en zelfs op sommige plekken kunnen zwemmen en zij waren de hele dag bezig met dijken bouwen. Toen het water weer begon te stijgen ging het in eens razend snel. Wij besloten dus om toch maar te proberen of wij nog naar het dorpje konden. Timo en Else gingen naar huis. Wij de dinghy in motor starten, 20 meter varen en ...... motor stopte ermee. Hij lekte onwaarschijnlijk veel benzine en na een uurtje reparatie met behulp van het sleutelsetje uit de locale kroeg konden wij hem een beetje aan de praat krijgen en het was alleen maar in de dinghy springen en rechtstreeks naar de boot. Roeiend waren wij zeker een dikke 2 uur zoet geweest. De motor moeten wij nog na laten kijken..... De volgende dag (vandaag dus) een lekkere stranddag gehouden. Wij zijn met de grote boot terug naar dit strandje en hebben ervoor geankerd. De kinderen hebben de hele dag aan dit kleine geultje gespeeld. Rond 15 uur kwamen ook Idris en Berenice in de ria aan. Mats zat al dagen op Fin te wachten en was heel blij zijn vriendje eindelijk weer eens te zien. 's Avond zijn wij naar de haven van Camarina gevaren. Allemaal lekker gedouscht, nog snel een wasje gedraait en met allemaal uit eten. Was erg gezellig! Wat wij morgen doen weten wij nog niet helemaal. Eerst moeten er boodschappen gedaan worden. De volgende stop zou voor ons Muros worden. Dat horen jullie dan nog wel!


Wij willen jullie nog allemaal voor de leuke reacties bedanken. Wij lezen jullie berichtjes en zijn blij met al die leuke reacties, maar kunnen niet altijd antwoorden. De internetverbindingen zijn vaak heel slecht zodat wij alleen even de dingen doen welke wij echt ook moeten doen. Maar BEDANKT voor jullie trouwe reacties!

7 opmerkingen:

  1. He wereldreizigers, kermis was leuk en wij hebben trouw aan het hele dorp verteld waar jullie waren. Leuk om de verhalen te volgen. Wij vertrekken morgen naar Frankrijk. Via de Dj van ons huwelijk, die draaide in het Kombof, geregeld. Details volgen nog wel eens. We zitten in Marsac, Limousin. Tot over een weekje.

    Goede reis en dikke kussen aan de kids.

    Kees, Ilanit , Nout en Else

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Veel plezier in frankrijk. Wij hebben vanmorgen met moeke geskypt !!!!! Dus we hadden het al gehoord. Geniet ervan. Wij vonden duinkerken wel genoeg frankrijk ! Morgen nog een dagje in deze ria vanwege te weinig wind dan de dag erna naar muros.

      Groeten,

      Team mero

      Verwijderen
    2. Goedemorgen skippers van de Mero,

      Wij lezen met plezier jullie avonturen en zien hoeveel plezier dit kan geven. Hier is alles goed en we blijven jullie volgen.

      Groetjes Folkert en Gertine.

      Verwijderen
  2. Super leuk om nu jullie spannende avonturen te volgen. Voor ons is deze week het werkende bestaan weer begonnen ��, maar zijn al weer lekker aan het dromen van een volgende 'break'. Wellicht geven jullie ervaringen ons nieuwe inspiratie! Lfs, Hel & Rene

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Net jullie verslag gelezen. Lastig he die misselijkheid... maar er komt altijd iets moois na.
    Geniet van Muros, het is echt leuk en authentiek Spaans. Hebben jullie al dolfijnen gezien? Dat kan daar!
    groetjes, Caroline Vrolijk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi verslag, misselijkheid is niet plezierig, ik had er zelf ook veel last van, wist door te focussen op de horizon het beter ging. Veel plezier gewenst en we blijven je "volgen"
    Groeten Nel en Leen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Großartig :-) Falls ihr, was Olympia betrifft nicht auf dem laufenden seid; Deutschland hat gold gegen Holland im Hockeyfinale gewonnen :-) Liebe Grüße Suzan

    BeantwoordenVerwijderen